Mai receptünk egy kellemes zöldségkrémleves leves, melyet könnyen elkészíthetünk friss tavaszi zöldségekből. Fogyasztásához jó étvágyat kívánunk!
- A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felaprítjuk. A zöldségeket MAGGI Erőleves kockával ízesített vízben feltesszük főni.
- A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk és kevés margarinon megpirítjuk. Némi MAGGI Ízvarázs ételízesítővel fűszerezzük és a zúzott fokhagymát is hozzáadva tovább pirítjuk.
- A MAGGI Szárnyashúsleves kockát 1 liter hideg vízhez keverjük és lassú tűzön felforraljuk. Az időközben puhára főtt zöldségeket a leveshez adjuk, majd összeforraljuk.
- Betétként a pulykaragut használjuk. Ha elkészült, meghintjük frissen vágott petrezselyemmel.
Hozzávalók
- 1 db MAGGI Erőleves kocka
- 10 dkg brokkoli
- 10 dkg karfiol
- 3 dkg margarin
- 2 szál sárgarépa
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 köteg petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
- 1 db MAGGI Szárnyashúsleves kocka
- 0,5 fej fejeskáposzta
Ezzel a posztunkkal búcsúzunk tőletek, hiszen egy hét múlva vége a szemeszternek és nekünk le kell zárnunk a blogot és elkészíteni a vele kapcsolatos feladatainkat. Köszönjük, hogy velünk tartottatok az elmúlt hetekben és megjegyzéseket írtatok, amelyekben pozitív visszajelzéseket kaptunk. :)
Üdvözlettel:
Gasztro blog back office
Forrás: https://www.okoskonyha.hu/recept/zoldsegkremleves-piritott-pulykacsikokkal
https://www.almanac.com/content/first-day-spring-vernal-equinox