Kiemelten fontos, hogy az influenzás időszakban pótoljuk szervezetünk vitaminszükségleteit. A vitaminokat bevihetjük szervezetünkbe pezsgőtablettával, de segítségül hívhatjuk a gasztronómiát is. Első ajánlásunkat igyekeztünk ezekhez a feltételekhez igazítani. A zöldségkrémleves nem csupán finom, de egészséges is a benne található zöldségeknek köszönhetően.
A megtisztított és megmosott sárgarépát, fehérrépát és karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt kb. 1,5 liter sós vízben felhelyezzük a tűzhelyre és főni hagyjuk. Amikor elkezd főni, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és kockára vágott krumplikat, valamint a fokhagymát. Amikor az összes zöldség megpuhult (kb. 15 perc), összeturmixoljuk őket.
Felöntjük a levest a tejjel, ízlés szerint adhatunk hozzá tárkonyt, bazsalikomot, borsot, valamint zeller- és petrezselyemzöldet.
Ha esetleg nem érezzük elég krémesnek a levest, akkor tegyünk bele egy evőkanálnyi étkezési keményítőt (esetleg lisztet), és alaposan keverjük el, hogy ne maradjon csomós.
Még egyszer felfőzzük az egészet, és el is készült a zöldségkrémleves.
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 kis db karalábé
- 5 dkg zöldborsó
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 1 evőkanál étkezési keményítő (opcionális)
- 1.5 l víz
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/vegyes-zoldsegkremleves