Receptek minden napra

Receptek minden napra

Az első ebédtippünk: Zöldségkrémleves és parmezános bundában elkészített csirkefalatok

2018. március 15. - Dankrs

Kiemelten fontos, hogy az influenzás időszakban pótoljuk szervezetünk vitaminszükségleteit. A vitaminokat bevihetjük szervezetünkbe pezsgőtablettával, de segítségül hívhatjuk a gasztronómiát is. Első ajánlásunkat igyekeztünk ezekhez a feltételekhez igazítani. A zöldségkrémleves nem csupán finom, de egészséges is a benne található zöldségeknek köszönhetően.

 

A megtisztított és megmosott sárgarépát, fehérrépát és karalábét felkockázzuk, és a borsóval együtt kb. 1,5 liter sós vízben felhelyezzük a tűzhelyre és főni hagyjuk. Amikor  elkezd főni, hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és kockára vágott krumplikat, valamint a fokhagymát. Amikor az összes zöldség megpuhult (kb. 15 perc), összeturmixoljuk őket.

Felöntjük a levest a tejjel, ízlés szerint adhatunk hozzá tárkonyt, bazsalikomot, borsot, valamint zeller- és petrezselyemzöldet.

Ha esetleg nem érezzük elég krémesnek a levest, akkor tegyünk bele egy evőkanálnyi étkezési keményítőt (esetleg lisztet), és alaposan keverjük el, hogy ne maradjon csomós.

Még egyszer felfőzzük az egészet, és el is készült a zöldségkrémleves.

Hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 kis db karalábé
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (opcionális)
  • 1.5 l víz

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/vegyes-zoldsegkremleves


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomic-ideas-in-the-rushing-world.blog.hu/api/trackback/id/tr513735672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása