A hagyományos rántott hús kis átalakítással teljesen olyan élményt nyújt a fogyasztója számára, mintha valami újfajta ételt fogyasztana ebédre. Az egészségességet figyelembe véve tönköly lisztet használtunk az elkészítés során. A csirkemellet ízlés szerint méretre vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd lisztben átforgatjuk. A tojást felverjük ezután hozzá adjuk az olajat, majd a lisztezett és csirkemellet beleforgatjuk.
A parmezánt lereszeljük , majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket, ezt követ megforgatjuk benne a csirkemellet. Sütőben vagy olajban kisütjük, ízlés szerint és már készen is van.
Köretnek friss zöldségeket tálalunk tetszőlegesen, majd opcionálisan öntettel locsolhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a remek parmezános csirkéhez, melynek elkészítése 70 percet vesz igénybe a sütéssel együtt!
Hozzávalók
- 120 g zsemlemorzsa
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 2 g őrölt fűszerpaprika
- 3 g szárított petrezselyem
- 3 g fokhagymapor
- só, bors ízlés szerint
- 1 kg csirkemell
- 125 g liszt
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
Forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/recept/rantott-hus-csirkemell-parmezan-panir-sajtos-recept