Receptek minden napra

Receptek minden napra

Spenótos tészta rákkal

2018. március 20. - Dankrs

2018-03-17_13_31_08.jpg

 

A mai étellel egy kicsit a tészták felé vesszük az irányt. A családommal kezdetben nem mutattunk semmiféle érdeklődést a tengeri herkentyűk irányába, de az Olaszországban élt rokonainknak köszönhetően megismerhettük ezt a fantasztikus ízvilágot. Aki esetleg nem kedveli a tenger gyümölcseit az elkészítheti ezt az ételt a rák nélkül is, így egy nagyon finom spenótos tésztát ebédelhet.

A rákot érdemes pár órával a főzést megelőzően elővenni a mélyhűtőből, hogy a főzés idejére már olvadt állapotban legyen és kényelmesen dolgozhassunk vele.

  1. A hagymát, illetve a felszeletelt fokhagymát némi olaj segítségével megpirítjuk. Amikor már érezzük a pirított hagyma jellegzetesen finom illatát, akkor adagolhatjuk mellé az összevágott spenótot. Adhatunk hozzá némi fűszert is, sót és borsot.
  2. Ezt követően főzőtejszínt adunk hozzá és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Ezután a már kiolvadt rákokat rózsaszínre pirítjuk némi olajon. Amikor ezzel elkészültünk, akkor összeönthetkük a megpirított rákot és a spenótot. Pihentessük őket, amíg kifőzzük a tésztát.
  3. Miután megfőztük a tésztát nincsen több dolgunk, mint egy tálba kiszedni és a spenótot, illetve a rákot rászedni. Ízlés szerint reszelhetünk rá egy kis sajtot is.

 A hozzávalók listája:

  • Bármilyen tésztával elkészíthető
  • Egy zacskó fagyasztott rák
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg spenót
  •  Olaj
  • Sajt
  • Bors

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomic-ideas-in-the-rushing-world.blog.hu/api/trackback/id/tr6913750264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mbrtbr 2018.05.09. 13:02:18

Ez nagyon finom volt. Hétfőn ezt főztem a családnak és mindenkinek nagyon ízlett. A spenótot is megették pedig azt nagyon nem szokták szeretni. A rákot az Aldiban vettem hozzá szerinem az jó volt. Az egyik ismerősöm ajánlotta azt is amit a metróban lehet venni, de ahhoz én sajnos nem tudok hozzájutni mert nagyon messze lakom onnan.

Claudia és Szandi 2018.05.09. 21:12:41

Pont azon gondolkodtam, hogy mit főzzek a hétvégén. :D Mivel tudnám meglepni a családot.. Bár mi nem vagyunk oda a tengeri herkentyűkért, viszont nyitottak vagyunk az új ételek irányába, ezért lehet kipróbálom, mert nagyon megtetszett a recept. A képen nagyon gusztusosnak tűnik! Köszi a receptet!
süti beállítások módosítása