A mai étellel egy kicsit a tészták felé vesszük az irányt. A családommal kezdetben nem mutattunk semmiféle érdeklődést a tengeri herkentyűk irányába, de az Olaszországban élt rokonainknak köszönhetően megismerhettük ezt a fantasztikus ízvilágot. Aki esetleg nem kedveli a tenger gyümölcseit az elkészítheti ezt az ételt a rák nélkül is, így egy nagyon finom spenótos tésztát ebédelhet.
A rákot érdemes pár órával a főzést megelőzően elővenni a mélyhűtőből, hogy a főzés idejére már olvadt állapotban legyen és kényelmesen dolgozhassunk vele.
- A hagymát, illetve a felszeletelt fokhagymát némi olaj segítségével megpirítjuk. Amikor már érezzük a pirított hagyma jellegzetesen finom illatát, akkor adagolhatjuk mellé az összevágott spenótot. Adhatunk hozzá némi fűszert is, sót és borsot.
- Ezt követően főzőtejszínt adunk hozzá és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. Ezután a már kiolvadt rákokat rózsaszínre pirítjuk némi olajon. Amikor ezzel elkészültünk, akkor összeönthetkük a megpirított rákot és a spenótot. Pihentessük őket, amíg kifőzzük a tésztát.
- Miután megfőztük a tésztát nincsen több dolgunk, mint egy tálba kiszedni és a spenótot, illetve a rákot rászedni. Ízlés szerint reszelhetünk rá egy kis sajtot is.
A hozzávalók listája:
- Bármilyen tésztával elkészíthető
- Egy zacskó fagyasztott rák
- 2 dl főzőtejszín
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg spenót
- Olaj
- Sajt
- Só
- Bors